Deze week stond ons een leuke uitdaging te wachten. In het kader van hun nieuwe DIY-pagina nodigde webshop Zalando ons uit om mee te doen aan hun DIY-challenge. Het idee: neem een shirt en een hoop fournituren en maak hier een out-of-the-box ontwerp mee. Dat sprak ons natuurlijk wel aan! Met spanning wachten we op de post om te zien met welke materialen Zalando ons zou verrassen.

Wat ontvingen we?

We ontvingen een zwart shirt en een diy-kit met garen, lijm, studs en nog meer creatieve dingen. Hier mochten we iets moois mee maken. Omdat wij niet voor een gat te vangen zijn, bedachten we een ontwerp dat het basic zwarte shirt niet verandert in een super spannend shirt. Nee, we gingen voor iets compleet anders. Want hoe zou het zijn om een shirt te veranderen in een ander kledingstuk, waar het originele shirt stiekem nog wel in terug te herkennen is?

Wat bedachten we?

Het denken begon. We gingen op zoek naar elementen die binnen de huidige modetrends niet zouden misstaan. Kimono’s zijn tegenwoordig helemaal hot, bedachten we. En zo ook leer (echt of nep, dat maakt niet uit). Dus besloten we dat we met het shirt en (kunst-)leer wel onze eigen stoere variant van dit aloude Japanse kledingstuk konden maken.

Wat is het resultaat?

Uit de box van Zalando gebruikten we het shirt, zwarte garen en de lijm. Zelf voegden we hier het (kunst-)leer aan toe en voilà… Onze eigen DIY kimono!

 

diy-kimono-900

diy-kimono-tweak-1-900

diy-kimono-tweak-3-900

 

Wat vind je er van? Wij zijn er super blij mee. Nu maar duimen dat ons ontwerp ook bij Zalando in de smaak valt!

Wil jij zelf ook zo’n kimono maken?

Voor wie zelf ook zo’n kimono wil maken, hebben we de werkwijze in kaart gebracht. Let op: je hebt hier een sterke naaimachine voor nodig die zijn hand niet omdraait voor het naaien van dikke stof. Vergeet niet een leernaald te gebruiken!

Klik hier voor de werkwijze!