diy kussen uit overhemd

Marieke-@-by-miekkElke maand schrijft Marieke van Sew Natural een gastblog vol DIY inspiratie.  Deze keer zie je hoe je heel makkelijk zelf een kussenhoes kunt naaien door een oud overhemd te recyclen. Maak zelf je eigen unieke recycle kussen!

Zelf iets leuks naaien hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Neem nou dit kussen gemaakt van een gerecycled overhemd. Door handig gebruik te maken van de originele knoopsluiting hoef je eigenlijk maar vier rechte lijnen te kunnen stikken. Snel klaar en een leuk DIY kussen als resultaat!

Hoe naai je zelf zo’n kussen

Je kunt het beste een grote maat overhemd nemen. Zorg dat de knoopjes dicht zijn en leg het overhemd plat voor je op tafel. Knip een vierkant uit de voor- en achterkant, ter grootte van het kussen dat in de hoes moet komen, plus 1 cm extra aan elke zijkant. Let op de knoopjes, zorg dat er genoeg stof boven en onder de knoopjes zit om het kussen straks in elkaar te naaien.

recycle een overhemd tot een kussenhoes

Als je het leuk vindt kun je de voorkant of de achterkant van het kussen versieren met bandjes, lintjes, een applicatie of een opdruk.

recycle je overhemd tot een kussenhoes

Leg nu het voor- en achterpand met de goede kanten van de stof op elkaar, speld vast en naai de kussenhoes helemaal rondom langs alle zijkanten op elkaar met een naad van 1 cm. Werk de randen van de stof af met een zigzagsteek. Doe de knoopjes open, keer de kussenhoes om met de goede kant naar de buitenkant en stop er een kussen in. Je super makkelijke recycle kussen is klaar!

recycle een overhemd tot een kussenhoes