Elke maand schrijft Marieke van Sew Natural en By MiekK een gastblog vol DIY inspiratie.  In deze post zie je  hoe je van een afgedankt t-shirt leuke polswarmers maakt. Heel eenvoudig, door de mouwen af te knippen! Met een klein beetje naaiwerk heb je van deze mouwen in een mum van tijd twee polswarmers gemaakt. Fijn voor de frissere herfst ochtenden of als je koude handen krijgt achter de computer.

Ik had een t-shirt liggen dat eigenlijk een beetje te strak was. Maar wegdoen vond ik zonde, want ik vond de strepen nog erg leuk! Daarom bedacht ik dat ik van de mouwen polswarmers kon maken (en van de rest van het t-shirt een hemdje). Een leuk snel-klaar projectje, en nog handig ook voor deze frissere herfst ochtenden. Hier zie je hoe je ook polswarmers maakt van een oud t-shirt!

Beschrijving voor de DIY polswarmers

Neem een oud t-shirt met lange mouwen of driekwart mouwen en knip de mouwen af (ongeveer 25 cm). Pas de mouwen even, ze zijn waarschijnlijk wat te breed om als polswarmers te gebruiken. Ik maakte mijn mouwen smaller als volgt:
Keer de mouwen binnenstebuiten en knip of snijd ze recht af, vanaf het boordje tot de afgeknipte onderkant. De zijkant naai je opnieuw dicht, waarbij je een gat voor de duim open laat.

diy polswarmer 1 (2)

 

Naai vanaf de bovenkant 5 cm dicht, laat 4 cm open en naai de rest van de zijkant ook dicht. Dit kan met de hand of met de naaimachine. Gebruik op de naaimachine een zigzag steek of één van de stretch-steken. Je kunt de onderkant (de afgeknipte kant) eventueel ook afwerken met een zigzag steek, maar dat is niet perse nodig.

diy polswarmer 1 (1)

Keer de polswarmers met de goede kant naar buiten en ze zijn klaar! Veel plezier met deze DIY!