Marieke-@-by-miekkElke maand schrijft Marieke van Sew Natural en By MiekK een gastblog vol DIY inspiratie.  Deze keer laat ze zien je hoe je heel eenvoudig zelf een oud kledingstuk nieuw leven in kunt blazen met textielverf. Door het toevoegen van een simpele print ziet bijvoorbeeld een effen T-Shirt er ineens heel anders uit. Zo heb je in een handomdraai een heel uniek diy t-shirt en kan hij weer een tijdje mee!

Ik kom de laatste tijd ineens een heleboel items met ananassen tegen op Pinterest. Dat inspireerde me tot het maken van deze DIY. Met de laatste warme nazomerdagen in aantocht bedrukte ik een van mijn effen topjes met een ananas-print! Hier zie je hoe je ook zo’n vrolijk topje maakt.

Zo bedruk je zelf je T-shirt met textielverf

Was en strijk je T-shirt van tevoren. Een sjabloon kun je zelf bedenken, of je kunt een plaatje zoeken via google. Deze eenvoudige ananas tekende ik zelf na van een voorbeeld. Teken het sjabloon op stevig papier en knip of snijd hem uit. Leg het sjabloon netjes op je te bedrukken kledingstuk en zorg dat hij niet kan verschuiven. Ik gebruik freezer paper, dat strijk je op de stof en trek je er daarna gemakkelijk weer af. Leg een oude krant in het shirt om het doordrukken van de verf te voorkomen!

t-shirt-sjabloon-maken

Kleur je sjabloon in met de textielverf. Gebruik niet te veel en niet te weinig verf, zorg gewoon dat het goed dekt. Het sjabloneren gaat het makkelijkst met een tamponeer-kwast. Laat de verf goed drogen en verwijder daarna voorzichtig het sjabloon. Op het potje textielverf kun je lezen hoe lang je verf moet drogen. Als laatste strijk je goed over het sjabloon heen om de verf in de stof te fixeren. Strijk niet direct over de verf, maar leg er even een theedoek overheen. Hoe lang en hoe heet je moet strijken lees je ook op je potje textielverf.

t-shirt-bedrukken-met-textielverf

En je zelfbedrukte vrolijke diy t-shirt is klaar! Laat de zonnestralen maar komen!