DIY vaasje van gloeilamp 2

Vintage ladders zijn op dit moment een hippe toevoeging op je interieur. En dan hebben we het niet over de ladders die je gebruikt om ergens bij te komen. Bladen als de VT-wonen en 101-Woonideeën plaatsen de ladders al tijden in o.a. badkamers, als handdoekenrek. Dat kunnen wij ook, zo dachten wij. En dus maakten wij uit een oude ladder een ‘mobiel voor gevorderden’.

gloeilamp-vaasje

Mobiel voor gevorderden: zo gepiept

De mobiel, je kent het wel. Die dingen houden de baby’s van de wereld al lange tijd rustig. Het is dus helemaal niet zo gek om te denken dat ook in de woonkamer een verzameling hangende objecten een mooie aanvulling kan zijn (toch?!). Het lastige werk komt pas als je een ladder wil vinden.

Blijkbaar is er op de vintage ladders een regelrechte run ontstaan. Bij de geweldige winkel Hout & Nieuw in Amsterdam vliegen ze als zoete broodjes over de toonband. Gelukkig vinden we er nog net een exemplaar. Zeker niet geschikt om op te staan, maar als plafonddecoratie deed hij goed dienst.

Andere vintage ladder-ideeën

De ladder is een ideale ophangplek voor bijvoorbeeld de vaasjes die afgelopen week in onze DIY tutorial voorbij kwamen. Mocht je toch nog op zoek zijn naar een ander idee, dan kun je ook denken aan een boekenkast, of een een verticale tuin. Voor de hardcore doe-het-zelver: je kunt ook je eigen vintage ladder maken. Uitleg hierover vind je bijvoorbeeld hier.

Credits: foto’s van onszelf, ladder van Hout & Nieuw, potjes van Bonne Mamam (oude jampotten). De kaartjes komen van Sukha.

Wat zou jij aan je mobiel hangen?

WINACTIE VAN HET HUIS: Hout & Nieuw heeft op dit moment een leuke actie waarmee je kans maakt op een waardebon van €50,-. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is een originele foto van jouw interieur, met hierin jouw Hout & Nieuw aankoop, op te sturen naar info@houtennieuw.com. De deadline voor inzendingen is 1 mei.

DIY vaasje van gloeilamp 1