knutsel-je-eigen-paastafel

Tijd voor een nieuwe rubriek op onze blog! Tweakfabulista Linda schrijft vanaf vandaag elke maand een blogpost vol stylinginspiratie. En waar kan ze deze maand beter mee beginnen dan met… jawel… een heuse paastafel! Verwacht geen paashazen of geverfde eieren. Lin gaat out-of-the-box. Vandaag presenteert ze volgens de laatste trends op interieurgebied een tafel vol: geometrische vormen.

kunstel-je-eigen-paastafel

Niet alleen voor wiskundigen

Geometrische vormen zijn eigenlijk alle vormen die je met behulp van een passer en een liniaal kunt creëren. Denk aan de driehoek, het vierkant, of een cirkel. Je kunt het zelfs veel gekker maken. Werk je een geometrische vorm de ruimte in (en dus 3D), dan wordt deze ‘stereometrisch’. Mijn fascinatie voor deze vormen is misschien een beetje gevoed door mijn achtergrond in de architectuur. Toch ben ik hierin niet helemaal uniek in mijn idee. Geometrische vormen zijn namelijk hartstikke hip! Kijk maar eens naar de  huidige collecties van interieurmerken als Bloomingville.

Beginnen bij de basis

Interieurstyling kan heel lastig lijken. Mijn advies is: keep it simple! Wat heb je zelf al in huis? Bekijk dat eerst eens en vertrek vanuit daar. Bijvoorbeeld borden, glazen en bestek. Leg ze eens op tafel en kijk vanaf daar hoe je een nieuw beeld kunt creëren. Omdat ik niet al te gek wilde doen met paasornamenten en bloemen, heb ik ditmaal gekozen om slechts een grote vaas met wilgentakken aan de setting toe te voegen. Zo is je tafel al snel vol! Nog een paar accessoires erbij en dat is het dan.

Durf voor kleur te gaan

Pasen staat natuurlijk voor vrolijkheid en lente, dus een beetje kleur is een must. De meubels in mijn paassetting zijn gebaseerd op groen/blauwtinten. Daarom aansluiting gezocht met de neonkleuren geel, groen en oranjeroze in de tafelaccessoires. Het tafellinnen is een soort oud roze, die ton-sûr-ton kleurt bij het neon oranjeroze. Je zou het haast een colorclash noemen, maar dit seizoen kan dat best. Hou je toch van een iets rustigere tafel dan kun je het ook in pasteltinten uitvoeren. Ook dat is nu helemaal “in”.

knutsel-je-eigen-paastafel

De accessoires maken het af

Nu rest het laatste voor de paastafel: de accessoires. Natuurlijk zou ik geen tweakfabulista zijn, als ik deze niet zelf zou maken. Hier laat ik duidelijk mijn geometrische (of beter: stereometrische) vormen in terugkomen. Zo voeg ik eierwarmers in dergelijke vorm  toe (octahedron: 8 driehoeken aan elkaar). Ook maak ik van karton ruimtelijke vormen in verschillende varianten. Deze kunnen mooi op tafel en in de wilgentakken. Tot slot nog een theemuts en dan is de tafel echt vol.

003

Maak het zelf!

De accessoires en het tafellinnen kun je ook zelf maken. Klik op de links en je komt direct in de tutorials:

Hoe ziet jouw paastafel er dit jaar uit?

Knutsel je eigen paastafel-3