Elke maand schrijft Tweakfabulista Linda een blogpost vol stylinginspiratie. Nu de dagen korter en kouder worden en we weer vaker aan huis gekluisterd zijn, leek het haar tijd om aandacht te besteden aan het fundament van het huis: de muren. Dat je met muurversiering je hele huis kunt opfleuren, wist je vast al. Maar hoe je dat precies? Linda geeft je een flinke dosis inspiratie.

Het schilderij als centrale middelpunt

Een tijdje terug werden we uitgenodigd door het nieuwe Mauritshuis, in kader van de (her-)opening. Dat deden ze met een hele toffe campagne rond ‘Het Meisje met de Parel’. Dit iconische schilderij van Vermeer kan ik natuurlijk niet in mijn huis hangen (althans, geen ec hte), maar de campagne van het Mauritshuis leverde me genoeg andere inspiratie op. Mensen konden namelijk een heel bijzondere prijs winnen. Door het insturen van het Meisje met de Parel in hun eigen woning, konden ze kans maken op in Het echte(!) Meisje meisje in hun interieur. Dat maakte het Mauritshuis mogelijk door het interieur van de winnaars na te bouwen in het museum, met Het Meisje met de Parel als stralende middelpunt.

Dat zette me aan het denken. Hoe zou het zijn om een interieur te stylen rond een schilderij? In een museum hangen schilderijen veelal op een witte muur omdat het schilderij het belangrijkst is. In je huis, daarentegen, kun je met je schilderij en het interieur er omheen een perfcte eenheid creeëren.

wandversiering_5Hoe style je je muur rondom een schilderij?

Ik begon met een zeefdruk van een schilderij dat ik jaren geleden al had verzameld. Het is van een onbekende kunstenaar en doet mij denken aan de natuur, bomen, bezieling en uitgesproken vormen. Vervolgens deed ik het volgende:

  • Kies bij je schilderij een kleurpallet
  • Kies bij je schilderij een thema

Zo kwam ik op de elementen groen, bruintinten, natuur en Oosters.

  • Vervolgens kies je bij deze elementen een aantal styling items

Ik koos voor:

– Vierkante ansichtkaarten (Het Grote Avontuur)
– Aparte accessoire van dodecahedron (De Weldaad)
– Een bijkleurdende groene fles en waxinelichthouders (Raw Materials)
– Geurstokjes (Rituals)
– Hertje van kurk (Corkers van Monkey Business)
– Thermometer (Dille en Kamille)
– Helmgras pluimen en vetplantje (Fleurmonde)
– Doosjes en schilderijtjes met afbeelding van oosterse bloemen (vondsten uit China)
– Boeddha (ooit cadeau gekregen)
– Groene verf op de muur (Flexa)

En dat maakt dus mijn gestylde wand. Wat vind je ervan? Zou jij zoiets ook in jouw huis creëren?

Hé pssst...

Als je goed kijkt, vind je verstopt ook nog een reproductie van Het meisje met de Parel!

wandversiering_1

wandversiering_2

wandversiering_4