the-upcycle-lampje

Gespot bij Zondagmiddag bij Roest: het te gekke initiatief The Upcycle. Deze jongens nemen het begrip ‘upcycling’ wel heel letterlijk. Van oude fietsonderdelen maken ze nieuwe (en hele vette!) producten. Armbanden, lampjes, een poef, riemen, of een hele nieuwe fiets… Voor The Upcycle is niets te gek! Maak kennis.

Schroot is niet dood

Wist je dat in Amsterdam alleen al 40.000 fietsen per jaar worden verzameld bij fietsdepots en dumpplekken? Een heel klein percentage van deze fietsen keert weer terug naar zijn rechtmatige eigenaar. Een heel klein ander percentage wordt verkocht aan fietshandelaren en fietsenwinkels. Maar het overgrote deel belandt bij de schroot. Zonde! Zo vonden ook Hidde & Lo van The Upcycle. En dus bedachten zij voor die fietsonderdelen een nieuwe bestemming.

Dat is pas duurzaam

Alles bij The Upcycle draait om duurzaamheid. Dit vanuit een ecologisch perspectief (milieuvervuiling tegengaan) als een sociaal perspectief (goed voor de mensen). Daarom laten Hidde & Lo hun producten vervaardigen in sociale werkplaatsen.  Op deze manier krijgen meer mensen kans op werk en inkomen. Bovendien blijft hierdoor alle productie lokaal en worden er dus minder transportkilometers gemaakt. Want uitstoot vervuilt aanzienlijk!

Producten

Zoals gezegd heeft The Upcycle een flink scala aan producten: lampjes van een heel scala aan oude fietsonderdelen (foto boven), poefen van binnenbanden (foto beneden), armbanden van een oude fietsketting, rubberen binnenband-riemen, en zelfs een hele fiets die samengesteld uit oude onderdelen. Op onze foto’s zie je de lampjes en de poef. Alle producten zijn ‘live’ te vinden bij De Jongens in Haarlem (Van Oosten de Bruijnstraat 201). Is dit uit de richting, neem dan contact op met retail@theupcycle.nl. Voor meer informatie zie www.theupcycle.nl of bezoek de Facebookpagina.

Wat vind je ervan?

the-upcycle-poef