Eerder schreven wij al over de actie Histor Verf & Advies, die op 1 april begint. Wij hadden de geweldige eer om alvast een voorproefje te mogen nemen. Dit kwam in de vorm van ons eigen op-maat-gesneden verfadvies. Heel multimediaal skypten wij vanuit een openbare ruimte met Histor styliste Jelena. Zij vertelde ons hoe we ons verfproject het beste konden aanpakken en welke materialen hierbij komen kijken.

Geen verfdilemma te groot

Jelena had er al een volle ochtend opzitten, toen wij haar spraken. Buiten onszelf kregen namelijk nog een aantal andere bloggers een voorproefje van Histor Verf & Advies. Iedereen legde Jelena een ander type ‘verfprobleem’ voor, van heel gedetailleerd tot grof en groot.

In die laatste categorie bevindt zich ons aankomende project. Wij bespraken het maar al te graag met Jelena. We willen namelijk een betonlook muur maken, maar zonder een al te harde uitstraling. De vraag was of Histor ons hierin van advies kon zijn… En jawel hoor, dat was geen enkel probleem! Het effect dat wij willen creëren, blijkt met de verf van Histor zelfs maar al te goed te doen te zijn.

Histor Velvet touch

Jelena raadde ons aan te werken met de producten van Histor Velvet Touch. Dit is een muurverf waaraan een fijn fluweelpoeder is toegevoegd. Muren krijgen hierdoor een mat zachte uitstraling met een lichte schaduw. Terwijl de verf nog nat is, kun je met een kwast of handveger een speciaal effect creëren. Je kunt dus naar hartenlust spelen met effecten tot je jouw gewenste effect hebt behaald.

De Velvet Touch komt in alle Histor kleurtonen. Natuurlijk wilden wij grijstinten gebruiken. Jelena pakte een aantal kleurwaaiers en hield ze voor de webcam. Zo selecteerden we de juiste kleuren grijs voor het interieur van de ruimte die we gaan verven.

De waarde van multimedia

Tijdens ons advies ervoeren wij met de kleurwaaiers duidelijk de waarde van multimedia. Het hebben van een webcam maakte het zowel voor ons als voor Jelena extra makkelijk om dingen uit te leggen. Bovendien konden wij ons advies heel gemakkelijk tussen 2 afspraken door plannen. Dat is een optimaal gebruik van je tijd!

Als je zelf gebruik gaat maken van het Verf & Advies van Histor, raden we je toch aan om te Skypen (of Facetimen) vanuit huis. Zo kun je de stylisten gemakkelijk je interieur laten zien en kunnen ze nog beter advies op maat geven. Dit is  belangrijk bij kleurselectie van verf en nog belangrijker als je een stylingvraag hebt.

Klik op deze link om het resultaat van onze betonlook muur te bekijken (inclusief tutorial)!