Je kent het schilderij vast: het Meisje met de Parel. Dit meesterwerk van de Nederlandse schilder Johannes Vermeer hangt in vele huiskamers over de wereld als reproductie, ofmisschien zelfs als afbeelding op een bord of beker. Maar hoe cool zou het zijn om het échte Meisje met de parel in huis te hebben? Om dit mogelijk te maken, heeft het Mauritshuis in Den Haag iets leuks bedacht…

Het Meisje in het ‘huis’ van een Japanse superfan

Wereldwijd zijn er veel fans van het Meisje met de parel. Een van hen is de Japanner  Shin Ichi Kukuoka. Thuis heeft hij een reproductie van het schilderij in zijn woonkamer hangen. Toch heeft hij liever het origineel. Speciaal voor Shin Ichi heeft het Mauritshuis daarom zijn appartement natuurgetrouw nagemaakt in het museum. In plaats van thuis te genieten van een reproductie van het schilderij, kan hij zo genieten van het échte schilderij in in reproductie van zijn huis.

Winactie: het Meisje in JOUW interieur

Wil jij dit ook een keer meemaken? Dat kan! Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is een foto insturen van jouw Meisje met de parel via deze link. Hier kun je ook je eigen reproductie downloaden. Uit alle inzendingen wordt een winnaar gekozen. Het interieur van deze winnaar wordt na de zomer – net als dat van Shin Ichi nu – levensecht gereproduceerd in het Mauritshuis, met natuurlijk als stralend middelpunt het Meisje met de parel.

Op de Facebook pagina van het Mauritshuis kun je vast een sneak peek krijgen in de inzendingen dusver.

Een simpele opdracht met een geweldige prijs, vinden wij. Dus wat let je, doe je mee?
Doe mee!
Klik op de button om jouw inzending te doen en direct mee te dingen voor het échte Meisje in JOUW interieur.
Doe mee!

771200005 MH 1657x2244px_Blog_2_3

771200005 MH 1748x2244px_Blog_2_2