Project Description

Je kunt de muren in je huis op ontelbaar veel manieren opleuken. En boy, hebben wij een aantal ideetjes in voor je in petto op dit vlak! Vandaag beginnen we met iets makkelijks. Namelijk: DIY fotolijstjes. Met wat schoolbordverf en felgekleurde inhoud kun je hier mooie wanddecoratie van maken.

Hoe maak je deze DIY?

Benodigdheden:

  • (oude) fotolijstjes
  • schoolbordverf in een kleur naar keuze
  • krijtjes of krijtstiften
  • fineliner
  • stiften
  • washi-tape

Werkwijze:

1. Verzamelen

Verzamel een aantal fotolijstjes in maten naar keuze. Oude lijstjes recyclen is natuurlijk extra fijn!

2. Schilderen

Haal het glas uit de fotolijstjes en schuur ze licht op alvorens ze te beschilderen met schoolbordverf (dit zorgt dat de verf goed hecht!). Laat drogen tot de verf overschilderbaar is.

4. Inhoud maken

Print een quote uit in je favoriete typefont. Om het werkt je eigen handschrift te geven, trek je de print over op een nieuw vel. Dat gaat het makkelijkst met een lichttafel. Je kunt zelf een lichttafel creëren door een lampje onder een glazen plaat te leggen. Kleur de letters willekeurig in. Wij gebruikten neonstiften voor een vrolijk en opvallend resultaat, maar je kunt natuurlijk ook andere kleuren uitkiezen. Plak nu de tekening met de washi tape vast op het achterblad van het fotolijstje. Knip de overstekende stukjes tape af.

5. Lijst plaatsen

Zet het fotolijstje in elkaar. Nu kun je met krijt iets op de randen schrijven om extra detail aan je kunstwerk  te geven!

Hoe zouden jouw lijstjes eruit komen te zien?

DIY tutorial krijtverf lijstjes

diy fotolijstjes 4

diy fotolijstjes 3