Project Description

Nu het officieel lente is (en wij niet doen aan gevoelstemperaturen onder nul), is het tijd voor GROEN! Wij zijn al begonnen met tuinieren en struinen de winkels af op zoek naar kruidenzaden. Hét moment om ook de tuin (of het balkon) op creatieve wijze onder handen te nemen. Allereerst nodig: een aantal kruidenpotten. En dus creëerden wij deze zelf.

Oma’s kruidenpotten revived

Elke oma heeft er wel een paar staan: van die oersaaie terracotta potten die ze ooit voor een prikkie bij de Intratuin – of de ouderwetse variant hiervan – heeft gekocht. Nu zouden wij De Tweakfabriek niet zijn als we deze geen tweede leven inbliezen. Heel simpel, een likje verf en klaar. Neem je hiervoor krijtverf, dan kun je zelfs de naam van je favoriete kruiden op de potten noteren en deze later weer afvegen. Wij vonden dit wel een aardige toevoeging – hoewel wij heus wel het verschil zien tussen tijm en rozemarijn. Heus…

Wat kost dat?

Eigenlijk zijn deze potten niks nieuws. Wij spotten iets dergelijks online bij ASA Selection. Voor €9,95 haal je hiervan een pot een in huis. Om te vergelijken: met een potje krijtverf en een kwast kom je nog niet eens op dit bedrag. Heb je geen oude pot en wil je per se een nieuw potje kopen: bij de tuinwinkel kosten terracotta potjes slechts een paar centen – en je kunt ze in elke kleur verven die je wil.

Zeg nou zelf, geen reden om dit niet te proberen, toch? Wij zijn heel nieuwsgierig naar het resultaat!

DIY tutorial kruidenpotjes

DIY Kruidenpotten-3