Project Description

Wij hebben nooit een excuus nodig om te genieten van een mooi glas wijn, maar onze DIY van vandaag maakt deze ervaring nóg leuker. Van ons vorige fruitkistenproject (dat wij trouwens ook binnenshuis goed vonden staan) hadden wij nog een kistje over. Deze bleek heel goed dienst te doen als wijnrek! Het resultaat mag er zijn, al zeggen we zelf.

Hoe maak je het?

Simpel als wat: in slechts 5 stappen pronkt daar het eindresultaat. Het enige wat je nodig hebt zijn een tangetje, een rol kippengaas en buigzaam ijzerdraad. En een fruitkistje natuurlijk! Onze berekeningen (zie grafische tutorial hiernaast) zijn gebaseerd op een kistje met de afmetingen 37 x 57 x 31 cm.

Knip stukken kippengaas van 25 x 30 cm. Rol deze een voor een op in de breedte, zodat een koker ontstaat waar precies een wijnfles in past. Met wat ijzerdraad zorg je dat de koker niet uitrolt. Dit proces herhaal je tot je 18 kokers hebt. Plaats alles in de kist (wat proppen is noodzakelijk om de boel goed vast te zetten) en… voilá, klaar is je DIY wijnrek! Een flinke voorraad wijnflessen doet de rest. Santé!

Nog vragen?

Stel ze in de comments hieronder, of op Facebook. Wij geven graag meer uitleg!

DIY tutorial wijnrek

diy wijnrek van fruitkistje 2

diy wijnrek van fruitkistje 3