insektenhotel-kopen

Vogelhuisjes, die kennen we wel. Maar wat te denken van een Insectenhotel? Ook deze kleine beestjes hebben een overnachtingsplek nodig. Hoewel wij insecten best een beetje iiiieeeh vinden, zijn ze super nuttig. Ze bestuiven namelijk de planten in je tuin (of op je balkon), waardoor er weer nieuwe plantjes kunnen groeien. Daarom heeft Esschert Design iets cools ontworpen: een heus design insectenhotel. Daardoor denken wij nu: insecten? Not in our backyard!

Let me tell you ‘bout the bees…

Bijen zijn een van de nuttigste insecten. Ze houden van de nectar van bloemen. Als ze die eten, nemen ze met hun pootjes stuifmeel mee naar andere bloemen. Zo zorgen ze ervoor dat die andere bloemen zich kunnen voortplanten. Ook groenten en fruit hebben bloemen waar bijen enorm van houden. Daarom leveren deze insecten een belangrijke bijdrage aan onze voedselproductie. Helaas kampen we echter met massale bijensterfte, dat wordt veroorzaakt door het vele gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in de conventionele landbouw. Niet alleen de landbouwindustrie, maar ook wij, kunnen de bij helpen te overleven. Met een gezonde tuin of balkon met planten kun je bijen aantrekken, die daar een veilig plekje hebben om te nestelen.

Een veilig onderkomen in eigen tuin

Een insectenhotel is de perfecte plek om bijen in je eigen tuin een warme en droge overnachting te bieden. Erg leuk vinden wij het Esschert Insectenhotel, dat er ook nog eens supermooi uitziet. Dit hotel bevat meerdere secties die niet alleen bijen, maar ook andere nuttige insecten een onderkomen geven. Denk maar eens aan vlinders, lieveheersbeestjes en groene gaasvliegen. Laatstgenoemden zorgen er ook nog eens voor dat er geen ongedierte in je tuin komt. De groene gaasvliegen en lieveheersbeestjes zijn namelijk gek op luizen. Tot slot nog een pre: een insectenhotel zorgt er ook voor dat er meer vogels in de tuin te vinden zijn. Deze komen namelijk op hun beurt weer op de insecten af.

Esschert Design Insectenhotel kopen?

Je hebt al een Esschert Design Insectenhotel vanaf 16,95. Bovendien heeft Esschert ook een doe-het-zelf insectenhotel gemaakt (je raad het al, dit is onze favoriet!). Hierbij krijg je alle onderdelen met meegeleverde spijkers een houten hamer en houtlijm thuisgestuurd, zodat je je eigen insectenhotel kunt bouwen.

Het Esschert Design Insectenhotel kun je eenvoudig bestellen bij Voor-Thuis.nl.

esschert design insektenhotel

Bestel direct bij Voor-thuis.nl!