The Upcycle heeft ons geïnspireerd en zelf zijn wij ook niet vies van een flink staaltje upcycling. Het principe: je maakt van een oud product of oud materiaal (dat niet meer gebruikt wordt, of geen bestemming heeft) iets compleet nieuws dat klaar is voor gebruik. Dat is duurzaam, want de boel eindigt niet bij de schroot. Bovendien is het dé manier om je creatieve sappen te doen stromen. Hoe maak je een lamp uit oude kartonnen dozen? Hoe geef je glazen potjes een tweede leven? Ter inspiratie zetten wij de 10 leukste DIY upcycling ideeën van het internet hier op een rijtje.

1. Opbergrekje van glazen potjes

Een stuk schroothout, stickerverwijderaar, een bezoekje aan de ijzerwinkel en je bent er! Ook leuk voor in de keuken, met kruidenplantjes of bestek als inhoud.

DIY-opbergrekje-glazen-potten

Bron: Hernandohouse

2. Magneetplantjes van kurk

Het was even zoeken om iets te vinden dat je van kurk kunt maken en geen hoog gaap-gehalte heeft. Leuk voor een ‘groen’ effect in je keuken! Ook fijn, vetplantjes hebben weinig water nodig – dus de kans dat je ze vergeet en laat sterven is klein.

DIY-magneetplantjes-kurk

Bron: Upcyclethat

3. Juwelenopberger van kippengaas en een oude lijst

Wij zijn degene die een goede manier heeft gevonden om juwelen op te bergen, en ook nog eens oud materiaal een nieuwe bestemming weet te geven, eeuwig dankbaar! Nooit meer warrige knopen in armbandjes en kettingen. Hoera!

DIY-juwelenopberger

Bron: At the picket fence

4. Tandenborstelhouder en zeeppompje uit blik

Ok ok, dit is een professioneel ontwerp. Maar het ziet er zo vet uit, dat we het gewoon móesten delen. Best zelf te doen, denken wij. Misschien dat wij hier ooit nog een project van gaan maken.

upcycled-blik-badkamer

Bron: Homejelly

5. Oude ladder wordt boekenkast

Voor de gematigde knutselaars onder ons een heel simpel idee. En ziet er goed uit, toch? Beter dan de boekenkasten van de Ikea, als je het ons vraagt.

Upcycled-ladder

Bron: Boredpanda

6. Kapstok van vorken

Wij zijn hevig onder de indruk. Niet gedacht dat een setje vorken er zo gaaf uit kon zien!

DIY-kapstok-vork

Bron: Imgfav

7. Kartonnen hanglamp

Een leuk idee om oude dozen een nieuwe en zeer nuttige bestemming te geven. Extra leuk: deze komt met tutorial.

DIY-hanglamp-karton

Bron: Poppytalk

8. Salontafel uit oude pallet

Het internet staat vol met salontafels gemaakt uit oude pallets. Dit vonden wij persoonlijk de mooiste. Google eens en je vindt nog vele anderen!

DIY-pallet-salontafel

Bron: Design Finch

9. Wijnflessenkroonluchter

Mogelijk iets voor gevorderden… In elk geval ziet het er te gek uit! Om het makkelijker te maken: op Etsy zijn tal van dit soort kroonluchters te koop.

Upcycled-wijnflessen-kroonluchter

Bron: Remodelista

10. CD-klok

Gek genoeg was het nog niet zo makkelijk om een goed upcycle-idee voor oude cd’s te vinden. Dit (professionele) ontwerp vonden we er wel erg goed uitzien.

Upcycled-cd-klok

Bron: Treehugger

 

Nog een paar upcycling ideeën van onszelf:

Heb jij zelf nog ideeën, of ken je iemand die een interessant upcyclingproject heeft? Wij horen en delen het graag!