Elke maand schrijft Marieke van Sew Natural en By MiekK een gastblog vol DIY inspiratie.  Deze maand kun je zien je hoe je zelf een Tas maakt van een oud T-Shirt. En dat is verrassend eenvoudig. Je maakt hem zelfs zonder naaimachine! Maak zelf je eigen unieke recycle tas, een DIY Tas vol herinneringen…

Ik stond laatst bij de bakker en moest voor de zoveelste keer een tasje vragen om mijn broden in te doen. Dat moest beter dacht ik, een plastic tasje vragen in de winkel kan echt niet meer! En toen herinnerde ik me een tas die ik een hele tijd geleden maakte van een oud T-shirt. Een grote tas van een groot T-shirt, waar een heleboel broden in passen. Ik vond hem terug en ik gebruik mijn DIY Tas nu trouw als ik naar de bakker ga!

Zo maak je je eigen DIY T-Shirt Tas

Kies een oud T-shirt uit. Een T-shirt met een leuke print, of een T-shirt met bijzondere herinneringen. Hoe groter het T-Shirt hoe groter de Tas wordt. Knip de mouwen van het T-shirt af (aan de buitenkant van de naden, die laat je dus zitten). Knip de halsboord van het T-shirt af en knip de bovenkant van het T-shirt bij tot je een ruime opening hebt. Maak een gaatje in de  zoom aan de onderkant van het T-shirt.

08tas-tshirt-tas-2

 

Haal m.b.v. een veiligheidsspeld een koordje of lintje door de onderste zoom heen, trek het koord aan en leg er een knoop of strik in. De onderkant van de tas is nu dicht.

08tas-tshirt-tas-4

Je kunt de onderkant van de tas ook dichtnaaien, keer hiervoor het T-shirt binnenstebuiten en stik een rechte naad  de onderkant van het T-shirt dicht. Je super makkelijke nieuwe Tas is klaar! Nooit meer de deur uit zonder deze tas en nooit meer een plastic zakje aannemen in de winkel dus!

tshirt-tas