Nelleke-FloralistDit is dé tijd van het jaar waarin de velden op het land vol staan met de meest kleurrijke bloemen. Zoals heerlijk geurende Hyacinten, prachtige Tulpen, vrolijke Narcissen, verschillende Frittelaria’s en veel meer. Een vrolijke bloemen boel! Daarom leek het ons leuk op onze website eens wat aandacht aan bloemen te besteden. Daar onze groene vingers nog flink in ontwikkeling zijn (eerlijk: het is maar de vraag of ze er ooit gaan komen), vroegen wij een bijdrage aan de enige echte expert op bloemengebied: Nelleke van Floralist.nl.

Bij de Tweakfabriek zijn jullie gek op DIY en toen ik van die term hoorde dacht ik: dat doen wij bij www.Floralist.nl ook! Bloemisten zijn echte Doe-het-zelfers. We scharrelen leuke materialen bij elkaar, plukken of kopen mooie bloemen, vinden een paar passende glazen achter in de kast en creëren de leukste creaties.

Een bos bloemen in een vaas zetten, dat kan iedereen wel. Maar spelen met bloemen tot je een oogstrelend resultaat hebt, gaat voor velen niet vanzelf. Gelukkig maar, want dan kan ik doen wat ik het leukste vindt:  jou helpen we aan leuke inspiratie, iets wat je eenvoudig na kunt maken, low budget is en een super leuk resultaat heeft!  Zo haal je met bloemschikken echt de lente in huis (en op dezelfde manier de andere seizoenen)!

Voorbereiding:

Het enige wat je even moet doen, is naar de winkel voor 20 Tulpen en 10 Hyacinten (of meer of minder, afhankelijk van de grootte van de creatie die je wilt maken). Kies de kleuren die je mooi vindt en ga snel weer naar huis. Thuis (of onderweg) haal je een paar takken uit de struiken of uit je tuin – in het bijzonder takken die je kunt opsplitsen in meerdere kleine takken.

bloemen-boel1-768x1024bloemen-boel2-768x1024

Stappenplan voor Creatie 1

1. Neem een potje of vaasje van ongeveer 15 cm hoog.
2. Knip de takken in kleinere stukjes en zet ze kris kras in het vaasje, dit biedt alvast houvast voor de bloemen die er bij komen.
3. Snij de bloemen af op ongeveer 15-18 cm (ligt aan de hoogte van je vaas) en steek ze tussen de takken, door elkaar heen. Gezellig, zo’n vaasje!

bloemen-boel3-1024x768

bloemen-boel4-768x1024

bloemen-boel5-768x1024
Stappenplan voor Creatie 2

1. Uit de kast pak je 8 tot 10 glazen. Wijnglazen, longdrinkglazen, borrelglazen, limonadeglazen, champagneglazen, of wat je dan ook in huis hebt. Belangrijk is dat je een mooie mix maakt van hoge en lage glazen.
2. Vul de glazen met ruim water (hoeft niet tot de rand).
3. Snij de tulpen en de hyacinten per glas op de juiste lengte af.
4. Verdeel de kleuren en de verschillende bloemen goed door elkaar. Voor een leuk speels effect kun je wat takjes uit de tuin tussen de bloemen zetten.
5. Zet de glazen op een rijtje over de hele tafel of verzamel ze op een mooi dienblad.

Twee toffe creaties die je eenvoudig zelf kunt maken. Ook leuk: het is super low budget! Laat je op www.floralist.nl/bloemenboel een reactie achter als dit je geïnspireerd heeft er wat mee te doen? Helemaal leuk als je een fotootje stuurt!

bloemen-boel7-1024x768

bloemen-boel8-1024x768

bloemen-boel9-1024x768

bloemen-boel10-768x1024

Tot slot nog wat tips:

Tip 1: hou er rekening mee dat tulpen groeien. Na een paar dagen heb je een andere compositie van je bloemen. Je kunt de tulpen weer korter afsnijden of lekker laten gaan.
Tip 2: De bloemen drinken en verdampen water. Dit kan soms erg snel gaan. Vul regelmatig de glazen bij met water.

bloemen-boel6-768x1024bloemen-boel12-768x1024

Voor meer inspiratie en stap-voor-stap uitleg over bloemschikken kun je je aanmelden voor Nellekes gratis online cursus!

Nog meer creaties en tutorials van Nelleke vind je op www.floralist.nl, of op Facebook.