De afgelopen 2 weken zijn wij druk bezig geweest met een verfproject. Op basis van advies van Histor styliste Jelena maakten we een betonlook muur. Vandaag kunnen we je met trots het resultaat van ons harde werk laten zien. Wij zijn heel benieuwd wat je er van vindt!

betonlook muur verven 3

Betonlook muur in stijl

Je kunt betonlook muren op verschillende manieren maken. Elke soort verf heeft zijn eigen stijl, elke verftechniek heeft een andere uitwerking. Wij wilden onze muur bewust geen harde uitstraling geven, omdat hij onderdeel is van Linda’s woonkamer. Gelukkig had Histor hiervoor de perfecte verfsoort: Velvet Touch. Deze verf is gemixt met een fijn fluweelpoeder, waardoor muren krijgen een mat zachte uitstraling met een lichte schaduw krijgen. Onze betonlook muur bevat 2 kleuren verf: een lichtgroene verf voor de ondertoon (Histor Velvet Touch Wals) en een grijze kleur die iets naar paars neigt voor de bovenste laag.

Je eigen betonlook muur maken

Door de lagen in elkaar te laten overlopen (lees: te bewerken met het grove geschut van een katoenen doek en een handveeg) kun je een een wolkig effect creëren. Dit is wat onze betonlook maakt. Wil je dit thuis ook doen? Lees dan onze uitgebreide handleiding op onze blog!

Geloof ons, het is heel leuk om te doen! Nog leuker is natuurlijk het resultaat. Het kost wat tijd, maar het betaalt zich zeker uit.

Is dit ook iets voor jou?

betonlook muur verven 2

betonlook muur verven 4