Het is weer tijd voor een inspiratie post over een ander stuk van deze wereld. Ook al ben ik dan net terug in Nederland, ik herinner nog elk detail van onze mooie wereldreis en ik heb ook nog heel veel inspiratie die ik kan delen met jullie. Zoals bijvoorbeeld inspirerende muurschilderingen die ik ben tegen gekomen. De meest bekende en bijzondere muurschilderingen zag ik in George Town in Maleisië.

Een beetje informatie over George Town, Maleisië

George Town ligt op het eiland Penang aan de westkust van het schiereiland van Maleisië en werd vernoemd naar de Britse koning George III. Het oude centrum van George Town, waar zich ontelbaar veel muurschilderingen bevinden, staat op de Wereld Erfgoed Lijst van UNESCO sinds 2008. Het bruisende centrum wordt bewoond door mensen van vijf verschillende geloven. Zo staat er in één straat een Boeddhistische tempel, een katholieke kerk, Islamitische moskee, Indiase tempel en een Chinese tempel. De chinezen zijn de grootste groep inwoners in George Town.

Muurschilderingen_05

Muurschilderingen_02

De stad organiseerde jaren geleden een project genaamd Mirrors George Town wat er voor zorgde dat het oude centrum steeds meer te maken kreeg met prachtige creaties en muurschilderingen. De meeste muurschilderingen zijn gemaakt door Ernest Zacharevic, een kunstenaar uit Litouwen en afgestudeerd aan de Middlesex Universiteit van Londen. Hij creëerde realistische en grappige muurschilderingen die vaak verstopt zijn in kleine hoekjes en poorten in de stad.

Muurschilderingen_07

Muurschilderingen_08

Niet alleen kreeg George Town hierdoor veel meer publiciteit en kritiek maar de toeristen komen sindsdien veel liever naar de bijzondere stad in Maleisie. Het kritiek ging vaak over het aantasten van historische gebouwen maar dat is al lang niet meer zo belangrijk nu de muurschilderingen ook echt als kunst worden beschouwd.

Muurschilderingen_09

Muurschilderingen_10Muurschilderingen_11

 

Een stukje verderop..

Muurschilderingen zijn vaak niet gewenst in steden en vaak zie je dan ook alleen maar graffiti dat illegaal gespoten is. In San Francisco is het juist het tegenovergestelde. Daar zijn muurschilderingen ook geliefd en wordt de kans vaak gegeven aan jonge talenten om een saai of lelijk gebouw een interessante schildering te geven.

Muurschilderingen_01

Muurschilderingen_03

muurschilderingen

DIY Muurschilderingen

Zelf een schildering maken op je muur is gedurfd maar eigenlijk stelt het ook niet zoveel voor. Zou je echt niet tevreden zijn met je schildering dan schilder je de muur gewoon eventjes over. Maar er zijn ook andere, iets makkelijkere manieren, om een schildering op je wand aan te brengen.

Ik heb een aantal leuke en originele voorbeelden verzameld van muurschilderingen voor in jou interieur!

Functionele muurschilderingen

Een muurschildering kan ook in de vorm van tegeltjes aangebracht worden. Deze tegels zijn speciaal ontworpen voor deze douche en sluiten dan ook nauw op elkaar aan. Wat vind je van deze fleurige en unieke douche in deze badkamer?

Bron: zsazsabellagio

Muurschilderingen_functioneel

Stoere muurschilderingen

Deze grote olifant is geprint op een donker behangetje. Dit is zeker een gewaagd printje voor een muurschilderingen maar wel echt een binnenkomer voor in je entree.

Bron: weheart

Muurschilderingen_gewaagd

Persoonlijke muurschilderingen

Is een olifant iets te afstandelijk voor je? Dan kies je gewoon een eigen foto en laat je deze op behang printen. De eigenaren van deze gezellige woonkamer kozen voor een foto toen ze jong waren om te vergroten als behangpapier. Wederom een unieke manier om je wand te bekleden.

Bron: stylemotivation

Muurschilderingen_persoonlijk

Sfeervolle muurschilderingen

Wil je graag je slaapkamer of woonkamer omtoveren in een Brocante, strakke of misschien wel Japanse sfeer? Kies dan voor een mooi traditioneel printje dat jou gewenste sfeer versterkt.

Bron: pixers.nl

Muurschilderingen_sfeervol

Vertel ons eens, zou jij graag een muurschilderingen in je woonkamer of slaapkamer willen hebben?