Een smalle hal kan heel onhandig zijn, zeker als je deze leuk wilt inrichten. Je wilt de hal net zo leuk maken als de rest van je huis, maar er passen maar weinig spullen in. Ik ken dat probleem maar al te zeer. Gelukkig hebben Linda en ik hier iets op gevonden!

In augustus betrok ik een nieuwe woning, geleden in een oud pakhuis. Heel mooi (echt heeeeeeeeel mooi, I love my home), maar mega onpraktisch. Zo zou je zeggen op het eerste oog. De woning is pakweg 5 meter breed en 20 meter lang en heeft een gang van 83 cm bij 4 meter (breedte x lengte)!

Die 83 cm laat niet veel ruimte over om echt coole accessoires in weg te zetten. Zelfs het ophangen van een plank is lastig, want die neemt dan al gauw een derde van de gang in. Daarentegen is alles kaal houden extra saai in een ‘ruimte’ van 4 meter lang.

Na enige tijd ideeën rond te hebben geslingerd (ik vertel ze nog niet, want we hebben er nog een paar die we willen uitwerken) hadden we een duidelijke winnaarrrrr! Het mag geen geheim zijn dat wij houden van stoere materialen en een lichte industriële look. Dat past ook extreem goed bij het karakter van het oude pakhuis waar ik in woon. Dus maakten we… een kapstok van steigerbuis!

Het gaf ons een leuk DIY project, want we moesten onszelf nieuwe dingen aanleren. Goed meten en gaten boren bijvoorbeeld. Ik vond mezelf een behoorlijke kneus, want ik stond met trillende handen te boren. Toch kan ik met trots zeggen dat het ons in 1 keer gelukt is de kapstok goed op te hangen en dat ik nooit zoiets vets in mijn huis heb gehad. Niet in alle 15 huizen waar ik ooit heb gewoond!

Before

smalle hal inrichten-web

 

After

kapstok maken van steigerbuis 6

 

Om de kapstok een extra element te geven, verfden we een rechthoek op de wand waaraan hij bevestigd is. Dat brengt wat kleur in de gang en laat de kapstok nog meer opvallen. Bovendien laten lichte kleuren en pasteltinten in een smalle hal de ruimte optisch breder lijken, dus ik sloeg 2 vliegen in een klap.

Stylingtip

Om daadwerkelijk dingen aan de kapstok op te kunnen hangen, bevestigden we s-haken aan de steigerbuizen. Deze zijn perfect om jassen, vesten, tassen en zelfs sleutels aan te hangen. Voor de extra spannende touch bevestigden we een paar mandjes aan de s-haken. Ideaal om sjaals, mutsen en handschoenen in de op te bergen en het ziet er super leuk uit!

Wil je het project zelf maken? Klik hier voor de volledige DIY tutorial!

kapstok maken van steigerbuis 2

kapstok maken van steigerbuis 4