Project Description

Heb je thuis nog oude draadstalen mandjes zonder doel? Dan kun je er in een handomdraai een leuke interieuraccessoire van maken! Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is het mandje, een lap (wol-)vilt en garen. 

Hoe maak je deze DIY?

Benodigdheden:

  • mandje van draadstaal (35 x 25 x 20 (h) cm)
  • lap wol of vilt (ongeveer 125 x 25 cm)
  • garen in dezelfde kleur als de wol/wilt

en natuurlijk:

  • stofschaar
  • naald

Werkwijze:

2. Stroken knippen

Knip uit de lap wol/vilt stroken. Als je uitgaat van de maten zoals wij hierboven hebben gegeven, moeten dit stroken zijn van 5 x 25 cm. Mocht je een groter of kleiner mandje hebben, pas je uiteraard de grootte van de stroken aan al naar gelang de maat van de mand.

3. Vlechten

Vlecht de stroken stof om en om door de draadstalen structuur van de mand (de ‘mazen’), zoals aangegeven op de afbeelding hiernaast. Wij hebben ervoor gekozen de hele mand te doen. Als je het leuk vindt kun je er natuurlijk ook voor kiezen bijvoorbeeld alleen de onder- of bovenkant te doen.

4. Afwerken

Steek als je klaar bent met het vlechtwerk de uiteinden van de stof naar binnen.

5. Vastzetten

Naai de uiteinden van de stroken aan de binnenkant aan elkaar, bijvoorbeeld met een dekensteek. Uiteraard doe je dit met de hand 😉

DIY tutorial draadmand

Simpel, toch? Wij hebben onze mand gemaakt in een egale kleur. Het is ook leuk om te experimenteren met verschillende kleurtjes. Wees creatief en pas je mand aan naar je eigen smaak!

diy mand met vilt 1